Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal standaard dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken.

Hoe lang duurt het voordat je tattoo is genezen?

Ga maar uit van twee tot drie weken voordat je weer lekker kunt badderen of een duik kunt nemen in het zwembad met je nieuwe tattoo.
Let op! Dat betekent niet dat je tatoeage al helemaal genezen is. Dát duurt ietsje langer.

Voordat álle huidlagen netjes geheeld zijn, ben je zeker drie tot víer maanden verder.

  1. Vermijd de zonnebank of direct zonlicht voor tenminste twee weken! UV-straling beschadigt de huid. Ook als de tattoogenezen is kan hij hierdoor vervagen. Gebruik een goede zonbeschermer (bijvoorbeeld baby-block) voor maximale bescherming.
  2. Geen paniek! De genezing van je tattoo gaat meestal goed en problemen zijn echt eenvoudig te voorkomen door je tattoo goed te verzorgen en vooral de nazorginstructies van je tatoeëerder op te volgen.
  3. De eerste dagen na het zetten kan het lijken dat je tattoo ‘zweet’. De vloeistof is dan helder of licht gekleurd. Dit is normaal, het betekent niet dat je tattoo opeens naar buiten komt. Mocht je twijfelen, vraag dan even na bij je tatoeëerder.
  4. En dát wil je graag zo houden. Je kunt het helingsproces niet alleen een handje helpen door je tattoo goed te verzorgen, maar ook door bepaalde dingen te laten, die je tattoo behoorlijk kunnen verzieken.
  5. Het is heel belangrijk om je tattoo schoon te houden, met fris gewassen handen. Zorg ook dat kattenharen of pluisjes van je nieuwe wollen trui er niet op of aan gaan plakken. Een nieuwe tattoo is als een schone wond, vergeet dat niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.